Frisk luft både ute och inne

Att ge sig ut i vildmarken och njuta av skog, mark och frisk luft är en lisa för själen för många, men det kan vara lätt att glömma bort inomhusluften i sitt eget hem. Radon är en osynlig gas som i det långa loppet är väldigt skadlig för vår hälsa, varför det är av stor vikt att även luften inomhus ses över och blir frisk och ren.

Ta hjälp av proffsen på radon

Eftersom radon är osynligt är det lätt att missa den, men faktum är att den orsakar flest antal fall av lungcancer i Sverige, näst efter rökning. Det ger en insikt om hur mycket den påverkar oss, och hur pass vanlig den trots allt är. Dock finns det hjälp; ett sätt är att kontakta proffsen genom radea.se och se till att få den hjälp du eventuellt behöver. Du kan själv undersöka om du har förhöjda halter av radon i din inomhusluft, och om så är fallet kommer experterna från Radea till ditt hem för besiktning och sanering. Visar det sig att du behöver en mer omfattande sanering blir jobbet ändå smidigt utfört. Men för dig kan det alltid vara skönt att antingen ge dig ut på en friluftstur medan jobbet i ditt hem pågår, alternativt ha det som en härlig målbild för när saneringen är klar.

Njut av ren luft

Vilken känsla att veta att du har frisk luft omkring dig – inte bara när du är ute utan även inomhus i hemmets lugna vrå. Det är trots allt där vi spenderar en stor del av vår tid, och det är viktigt att veta att luften där är ren, en insikt som kommer minska stress och dessutom vara betydligt mer hälsosam än innan. Att ha ett hem som är fritt från radon kan öka värdet på huset om du någonsin skulle sälja det, vilket också bara ökar på motivationen att genomföra en radonundersökning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *