Sätta ihop en bug out bag

Det talas allt mer om hur man som människa ska klara sig vid krig eller kris. Det behöver inte vara något så allvarligt som ett krig utan det kan vara en snöstorm eller kanske översvämningar som lamslår mycket av det vi är vana vid. Men hur sätter man ihop ett kit som gör att man kan klara sig ett par dagar utan samhället? Var behöver man lägga ner i en så kallad bug out bag som är enkel att ta med om hemmet måste lämnas?

Mat och vatten

Det kanske allra första man bör tänka på är att strömmen och den vanliga vattenförsörjningen inte fungerar. I en bug out bag bör man alltså se till att det finns både mat och vatten. Det finns smidiga portionsförpackningar som håller i flera år. Det kan också vara klokt att lägga till lite olika maträtter. Pasta, lite choklad, konserver och pulversoppor är bara några av de saker som är bra att ha. Man kan också välja frystorkad mat i olika varianter. Den

väger inte så mycket och kan enkelt tillagas med varmt vatten. Man bör se till att man har mat och vatten för minst tre dagar i sin väska.

Tekniska prylar

Det finns också ett par tekniska prylar som kan vara bra att ha. En radio som drivs av solceller eller vev är alltid bra. På så sätt kan man även vid en kris hålla sig uppdaterad. Det är ofta så att försvarsmakten tipsar om olika radior, ficklampor med mera som är bra att ha. Ett par bra bluetooth hörlurar kan vara bra att ha. Det är dock klokt att komma ihåg att det kan vara svårt att använda dem om man inte kan ladda sin mobiltelefon.

Bo och sova

I en bug out bag bör man också ha med lite varma kläder, en ficklampa, lite värmeljus och tändstickor. En sovsäck kan också vara bra att ha. Det finns smarta akuttält och akutsovsäckar tillverkade i värmereflekterade material. De tar inte mycket plats och man kan enkelt packa ner dem. Det kan vara bra att ha ett par tält och sovsäckar av den här typen i beredskap.

Skydda djuren

Om man har djur är det också bra att tänka på vad som sker med dem i en nödsituation. Har man mat och vatten hemma till dem om man skulle bli insnöad i en veckas tid? Om man inte har det kan det vara dags att lägga upp ett litet förråd. Torrfoder och våtfoder håller länge. Om man har en katt bör man också se till att ha kattsand. Ett par extra filtar är också bra. Det kan vara klokt att sätta upp en bug out bag också för djuren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *