Nödvändigt under campingen

Det finns många saker som man bör ha med sig under tiden då man ska campa. Det är bättre att man är ordentligt förberedd så att man inte behöver avbryta en

camping mitt i allt det roliga. I följande inlägg kommer några exempel på saker som man kan göra för att förebygga tråkigheter som stör campingen.

Medicinlådan

Att drabbas av halsont under campingen är inte alls ovanligt, men det gör det inte mer acceptabelt för det. Precis samma sak gäller med huvudvärk, diarré och liknande åkommor. Därför är det bra om man har med sig en liten låda med medicin för krissituationerna. De flesta finns att köpa receptfritt på Apoteket.

Solskyddskräm och myggspray

Något som kan kallas för charmen med camping är att man inte kan förutsätta hur en utflykt ska se ut. Det kan stå i väderprognosen att det ska vara mulet och kallt väder, men sen vänder vindarna och det blir värsta sommarvärmen. Se därför till att det alltid finns solskyddskräm med under resan. Det är lika bra att ta en solkräm med ordentlig solskyddsfaktor.

Extra uppsättning kläder

Även om man tänker sig en uppsättning plagg per dag så är det ändå lika bra om man packar med sig en eller två uppsättningar till. Det finns så mycket som kan hända och det är tråkigt om man ska behöva avbryta campingen bara för att det av någon anledning blivit så att kläderna blivit blöta i regnet eller liknande. Det kan ju även ske olyckor som att det regnar in i tältet, vilket inte är helt ovanligt. Man kan se till att skydda sina kläder genom att packa allting i plastpåsar. Det här är även bra för sedan har man ju påsar att lägga sina smutsiga kläder i, så att man slipper blanda dem med de rena kläderna. En viktig regel när man campar är att man ska ha ordning och reda på sina saker.

En kniv

Även om planen inte är att du ska sitta och tälja under campingen så är det alltid bra om man har med sig en kniv. Ännu bättre är det såklart om man har en bra schweizisk armékniv. Man vet aldrig vad som kan hända under campingen och plötsligt så behöver man skära av en tråd eller göra något annat med kniven som man inte planerat. Dessutom är det ett bra vapen om man befinner sig på ställen där det kan finnas större rovdjur. Är man dock på ett sådant ställe så kanske man ska vara lite mer försiktig och ha med sig något bättre försvar än en schweizisk armékniv. I Sverige behöver man dock inte oroa sig alltför ofta om man inte tänkt campa någonstans i vildmarkerna i Norrland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *