Allt om Bear Grylls

Bear Grylls är en brittisk äventyrare, ex-soldat och programledare. För de allra flesta är han mest känd för tv-programmet ”Man vs. Wild” som han ledde mellan åren 2006 och 2011. I programmet reste Grylls runt till vildmarker och skogar över hela världen och lärde ut olika överlevnadsknep. Han hade ett kamerateam med sig, men idén var att de endast fick hjälpa honom i nödsituationer. Grylls har ätit allt möjligt för att överleva – allt från relativt oskyldiga rötter och svampar till äckligare måltider som rå orm och kamelavföring. Med tiden blev Grylls speciella kostvanor ett av programmets kännetecken.Allt om Bear Grylls 2

Bear Grylls har alltid älskat äventyr

Han föddes som Edward Michael Grylls i Donaghadee i Nordirland, 1974. När han var barn tillbringade han mycket tid på Isle of Wight, där hans far lärde honom om segling och vildmarksliv. Som ung tränade Grylls kampsporter och studerade på elitskolan Eton College. Efter avslutad skolgång gick han med i den brittiska armén där han tjänstgjorde i specialstyrkorna. Grylls militära karriär varade i tre år och det var där som han lärde sig många av de överlevnadskunskaper som han lär ut i sina program. Grylls ägnade sig även åt olika extremsporter, bland annat bergsklättring och fallskärmshoppning. Man kan ta del av liknande aktiviteter genom att delta i en spännande teambuilding Stockholm. 1996 var Grylls med om en fallskärmsolycka i Zambia. Läkarna trodde att han aldrig skulle kunna gå igen men bara två år senare var Grylls så återställd att han kunde bestiga Mount Everest. Grylls var bara 24 år och därmed en av de yngsta klättrare som bestigit berget.

Sitt första tv-framträdande gjorde Bear Grylls 2005 då han medverkade i programmet ”Escape to the Legion”. I programmet deltog Grylls tillsammans med elva andra personer i franska Främlingslegionens ökenutbildning i Saharaöken. Sitt stora genombrott fick han med överlevnadsprogrammet ”Man vs. Wild” som började sändas 2006. I programmet lärde Grylls ut överlevnadstekniker i farliga och karga ödemarker i hela världen. Grylls spelade in sammanlagt sju säsonger av programmet men slutade 2011 då han och tv-bolaget Discovery inte kunde enas om ett nytt kontrakt. Efter ”Man vs. Wild” har Grylls varit programledare för flera andra program. De flesta av dem har handlat om överlevnad i farliga situationer och svåra miljöer. I ”Running Wild with Bear Grylls” åker Grylls ut på tvådagarsexpeditioner i vildmarken med kända personer; bland andra Barack Obama och Michael Jordan har medverkat i programmet. Under sin karriär har Bear Grylls program nominerats till många priser. Programmet Bear Grylls: mission survive fick nyligen pris i Cannes.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *