Vandringsturism

Norge är ett land som drar till sig människor från hela världen på grund av en rad olika saker. Vi svenskar åker gärna dit och jobbar lite extra för att avnjuta deras låga skatter, samtidigt som vi ofta passar på att besöka vackra platser i Norge. Oavsett vad du har för planer under din vistelse i Norge ska du passa på att uppleva någon av alla de fantastiska vandringslederna som finns i landet. Man satsar väldigt mycket på sin turistnäring i Norge, vilket är något som turisterna märker då lederna alltid är välskötta och stugorna oftast är fräscha både in- och utvändigt

Vandringar i Vestlandet

Gjende_from_BesseggenVestlandet är ett av de mest besöka och populära vandringsområdena i Norge, det är enkelt att ta sig dit och det vackra lederna ligger inte långt bort från olika stugor och fjällstationer. Aurlandsdalen är en plats som samlar det bästa från de olika värdarna i Norge, här finner du mötet mellan inlandsfjällen och fjordnorge. Landskapet här bjuder på både väldigt höga berg och djupa stora fjordar, vilket garanterat kommer ge dig minnen för livet. Slogen är en plats som lämpar sig för den lite mera erfarna vandraren. Denna led kommer ta dig igenom brant terräng i ett landskap som påminner starkt om Alperna. Efter den sista sektionen som kräver viss lättare klättring, kommer du få en utsikt över området som är svår all slå. Romsdalseggen är en perfekt plats för dig som vill se allt Norge har att erbjuda och för sällskap där alla har olika erfarenheter. Här kan det vara en bra idé att hyra komradio för vandringen, för att hålla koll på varandra om ni väljer olika leder.

Vandringar kring Lysefjorden och Jotunheimen

En resa till Norge där man passar på att vandra kan med fördel innehålla ett besök på Preikestolen vid Lysefjorden. Preikestolen är en klippa som har formats av naturen under årtusenden till att likna en jättestor predikstol där du kan se ut över hela fjorden. Från fjällstugan nere vid botten är det en fyra till fem timmars vandring innan du når platsen som ligger 640 m ovanför havsytan. Det är en ganska enkel och behaglig vandring som passar väldigt bra för den oerfarna vandraren, samt för lite äldre barn. I Jotunheim finner vi Bessegen som är en av de populäraste platserna i Norge att vandra längs. Denna höga och långa bergskam ger fantastiska vyer över ett sort, öppet och varierat landskap. Detta är en unik och väldigt vacker vandringsled i Norge där du på bergskammen kan se blått sjövatten på ena sidan och en grön sjö på din andra sida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *