Bästa vandringskängorna

Vandring är en populär aktivitet som du kan ägna dig åt oavsett om du är gammal eller ung, tränad eller otränad. Att vandra i naturen är uppskattat av många, då det ger en chans att komma ner i varv, uppleva vackra miljöer och framför allt bättra på konditionen. Det finns en hel del utrustning att köpa i dag som relaterar till vandring, och vandringskängor är ett exempel på viktig utrustning att införskaffa när du ska ge dig ut i skog och mark. Här kommer några bra tips du bör tänka på för att hitta de bästa vandringskängorna.

iStock_000071221833_SmallViktigt med rätt funktioner

Det första du bör tänka på när du ska välja rätt kängor är i vilken slags miljö du vill kunna använda dem. Ska du till exempel vandra i ett varmt eller kallt klimat? Bör kängorna kunna tåla väta? Detta kan tyckas som frågor med självklara svar, men det är långt ifrån självklart vad du ska ha kängorna till! Om du åker till Afrika för att vandra under den varmaste perioden då det knappt regnar kan det till exempel vara värt att satsa på ett par vandringskängor som lämpar sig för ett mycket torrt och varmt klimat, jämfört med om du ska vandra i svenska sommarfjäll där det mycket troligen kommer att regna under din vandring! Vandringskängor kan vara dyra, men det är oftast värt att lägga ner lite pengar då din vandringsupplevelse påverkas i hög grad av hur bekväma skor du går i. Besök en ecco rea om du vill kunna fynda bra vandringsskor bland mycket annat.

Komfort viktigare än man tror

Här kommer en liten guide vad gäller att hitta skor med rätt slags komfort. Ska du ut och vandra är det oerhört viktigt att skorna du köper är bekväma att gå i. När du ger dig ut för att hitta det perfekta paret kängor bör du inte stressa. Planera in en heldag då du besöker ett flertal butiker som säljer vandringskängor och köp ingenting förrän du känner dig säker. Kängorna ska sitta stadigt på foten och ge ett bra stöd. Om de är för låga finns risk för att de inte stödjer foten tillräckligt bra och förutom att bli trött i fötterna snabbt kan du i värsta fall skada dig om du trampar snett på till exempel en sten. Ytterligare ett tips är att välja skor som har bra ventilation, och detta är ännu viktigare om du ska vandra i ett varmt klimat. Svettiga fötter är inte bara obehagligt utan kan även leda till att du får skavsår och värk i fötterna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *